Hidravlika pri proizvodnji kmetijskih in delovnih strojev

Različne gradbene in delovne stroje lahko opazimo na vsakem gradbišču, podobno vsakodnevno srečujemo različne traktorje, s pomočjo katerih kmetje pridelujejo hrano, ki se bo čez nekaj dni znašla na našem krožniku.

Pa kdaj čisto zares pogledamo, kako so ti stroji sestavljeni? Ste morda opazili koliko cevi je potrebnih, da tak stroj deluje?

Gradbeni, delovni stroji, traktorji so praktično nepogrešljivi pri današnjem načinu življenja in dela. Tako kot ostala vozila, postajajo delovni stroji vedno bolj sofisticirani. Sistem hidravlike je tisti, ki dejansko omogoča, da delovni stroji opravljajo svoje primarne funkcije. Hidravlika, ki poganja delovne stroje in traktorje, mora tako kot vsi ostali sestavni deli delovnih strojev, delovati brezhibno v pogojih, ki niso ravno idealni. Hidravlika tako deluje v težkih obratovalnih pogojih: prah, blato, vlaga, visoke ali ekstremno nizke temperature.

V vsakem traktorju je tako hidravlična sklopka ali hidravlični menjalnik. V primeru, da ima stroj vgrajen še multiplikator, pa se število naprav s hidravličnim sistemom še poveča.